top of page
Sphere on Spiral Stairs

Het verhaal

In het jaar 2055 wordt de eerste werkende tijdmachine gebruikt. In 2035 is er al eerder een poging gedaan voor het Pentagon, maar na een paar mislukte testen is hiermee destijds gestopt. De nieuwe testen worden gedaan met robots, omdat de mens deze snelheid gewoonweg niet zou overleven.

De wereld is er erg aan toe en wordt bestuurd door robots met Artificial Intelligence. Dit heeft zover kunnen komen door foute beslissingen in het jaar 2030. Ook de natuur is er in 2055 dramatisch aan toe.

 

2032 is het welvaart jaar; ieder huishouden heeft wel een robot voor diverse klussen in huis. Deze kun je dan gewoon bestellen bij Aliexpress. De kwaliteit van de robot van Aliexpress is droevig. Als ze bijvoorbeeld je tuin op moeten ruimen heb je geen plant meer over. De meeste robots draaien op software van Tesla, dat inmiddels is overgenomen door de elites der aarde. De Chinezen en de Russen draaien op hun eigen systeem. Robots worden overal op de arbeidsmarkt en bij defensie gebruikt. De wereld wordt steeds meer geregeld door hightech. Mensen zijn onwetend en denken dat het handig is, maar zien de gevaren niet. Omdat de elites der aarde de software van de robots maken en besturen krijgen de zij de macht over de aarde. Omdat er zoveel robots gekocht worden in een korte tijd komt er een grondstoffencrisis die groter is dan de mensheid ooit heeft meegemaakt.

 

In 2035 komt een Armeense hacker met een softwarevirus om de robots wereldwijd te hacken. Dit gaat helemaal mis; de robots krijgen een eigen wil en nemen de macht over. Dit wordt de ondergang van de mensheid. De mensheid is verdeeld en aardig uitgedund door verschillende pandemieën en wonen in groepen, ook wel tribes genoemd. Een half jaar hierna ontdekt een Duitse hackster een fout in de Armeense viruscode. Met deze nieuw hack is het mogelijk om robots individueel te resetten en mee te laten werken met de tribes. In de tijdmachine passen 30 robots, dus de bestaande 29 tribes sturen allemaal hun beste robot mee met ieder zijn specialiteit met de tijdmachine om de wereld te redden. Een paar van hen zijn op het moment zoek. Er is wel een verstekeling mee gekomen, genaamd Jimbo.

 

2053. Op de zwarte markt wordt de Pentagon-tijdmachine aangeboden en gekocht door een outlaw. Outlaws zijn robots die gebouwd of verbouwd zijn in het underground circuit. Hier geldt de wet van de sterkste of de slimste. Oude defensierobots, jachtrobots of gewoon sterke werkrobots. Deze worden gebruikt in kooigevechten waar veel bitcoins in om gaan. Of als bounty hunter. Het is niet bekend hoeveel er zijn, wat wel bekend is dat ze via de code van het robotgilde te werk gaan. Hierdoor werken ze allemaal samen als het nodig is en maakt ze dat sterk en gevaarlijk. Als een outlaw zich niet aan de code houdt kan deze een bounty op zijn hoofd krijgen en wordt hij in onderdelen verkocht op e-bay om de bounty te betalen.

In het jaar 2055 gaat ook de opgeknapte Pentagon-tijdmachine terug naar het heden. De robotgilde is 2 jaar bezig geweest met dit prototype en deze is nu ook werkend. De outlaw-groep gaat hiermee ook naar het heden om te helpen.

 

De robots bewegen op het moment niet door de tijdreis, maar dit kan zo maar veranderen...

bottom of page